Het Buitenrijk

aan het werk

Eens in de zoveel tijd is je tuin toe aan een flinke opknapbeurt. Dat kan zijn omdat je uitgekeken bent op (een deel van) de tuin, de tuin verwaarloosd is geraakt of omdat de tuin niet meer aansluit bij je wensen. Toch zijn er voldoende elementen herbruikbaar zodat een compleet nieuwe tuinaanleg niet nodig is.

Het Buitenrijk is gespecialiseerd in het renoveren van tuinen. Daar waar mogelijk maken we gebruik van bestaande materialen en planten. Vaak is grondig reinigen, snoeien en eventueel verplaatsen van beplanting, aangevuld met wat nieuwe elementen al voldoende om de tuin een hele nieuwe look te geven.

Het grote voordeel van tuinrenovatie ten opzichte van tuinaanleg is dat de tuin er direct volgroeid uitziet. Een bijkomend voordeel is het kostenplaatje. Omdat veel materialen worden hergebruikt, kost een tuinrenovatie vaak slechts een fractie van een compleet nieuwe tuin.

Ook een tuinrenovatie kan gerealiseerd worden met een tuinontwerp. Samen kijken we dan grondig naar functie en smaak, wat wil je behouden en wat mag weg.

Als je tuin gerenoveerd is, zie je letterlijk de bomen weer door het bos. Zo zie je niet meer als een berg tegen het tuinonderhoud op. Wil je voorkomen dat je tuin over een paar jaar weer rigoureus aangepakt moet worden? Kies dan voor een onderhoudsplan van Het Buitenrijk.

lavendel-rozen.jpg
clematis.jpg
vogeldrinkbak.jpg
kruiwagen.jpg